Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana 2008

24.10.2008 ob 07:40

Tudi letos smo se z gorskokolesarsko druščino, tako kot že več let, zadnji vikend v septembru odpravili na gorsko kolesarsko etapno dirko v Poreč – Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana. V primerjavi z lanskim letom, smo bili letos razočarani – zaradi slabše organizacije in rezultatov.

sandi specialized

Prvi dan počena zračnica

Prvi dan je bila tako kot vsako leto na sporedu krajša 32 kilometrov dolga etapa s komajda omembe vredno 150 metersko višinsko razliko.Od štarta je letelo, noge so bile sveže, vendar mi je na prvem klancu počila sprednja zračnica. Optimist, kot sem, ko se mi ne da iti v Extreme Vital in kupiti bombico, sem zračnico zamenjal in napumpal z miniaturno pumpico SKS Picolo. Po zlu je šlo vsaj 7 minut, bil sem zadnji, do konca pa sem skorajda dohitel kompanjone.

Proga je bila suha, hitra, z manj tehničnih odsekov po enoslednicah, kot minula leta. Trava na travnatih površinah je bila pokošena. Meni osebno precej manj zanimivo, kot prejšnja leta. Dolgčas v bistvu.

Prvi večer je bila na vrsti rekreativno kolesarska večerja – pršut in teran, o čemer smo sanjali, na skupnih turah spomladi in poleti. Vrhunska kombinacija. Teran je preverjeno dober za rdeče krvničke, ki prenašajo med kolesarjenjem mišicam dragoceni kisik.

parenzana, mtb, marathon

Drugi dan počen okvir

Drugi dan je bila na vrsti zopet ustaljena trasa iz vasice Tar mimo kampa Lanterna skorajda do obale in v dolino reke Mirne, od koder smo se malce po cesti in veliko po stezah in traktorskih poteh povzpeli na Vižinado, od koder je sledil komajda opazen spust nazaj do Tara. Po petih kilometrih je začel nagajati sprednji menjalnik (bil je nov), tako da mi ni prestavil na največji sprednji zobnik, na začetku vzpona na Vižinado sem pa izgubil še srednji zobnik. Glede na močne noge na klancu, je bil to kar hendikep, še večji pa na dolgem položnem spustu do cilja, tako da sem do cilja milo rečeno gonil na obrate. V razmerju najmanjši zobnik spredaj in najmanjši zadaj (1-8) je šlo največ do 32 kilometrov na uro.

parenzana, mtb, marathon, croatia, istria

Ko je šlo hitreje, sem ležal na kolesu, da je bilo čim manj zračnega upora. No, kasneje sem ugotovil, da mi je tudi uspelo počiti okvir, tako da je zadnji dan, Maraton Parenzana zame odpadel.

lenart noč

Lani je bila v soboto v hotelu Zorna za tekmovalce na prvih dveh dirkah ena super pogostitev z okusnim vinom in sendviči. Seveda smo se letos tja odpravili polni obetov, vendar kmalu razočarani ugotovili, da s pogostitvijo ne bo nič in se dolgih nosov odpravili v apartma. Ja, tako veš, da si pravi rekreativec. Ni najbolj pomembna dirka, ampak tisto druženje pred in po dirki in vse kar spada poleg. Drugo leto gremo na Rock d’Azur.

Še nekaj fotk:

jaka tancik lenart noč specialized epic

Preberi še:

Trije dnevi blata na Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana

Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana 2008”

  1. figaro pravi:

    hehe dobr ste se imel sploh je pa to dobr da vidm novga dirkača na specializdu.prov dobr team sta z sandijam sigurno so se mal ustrašl ko so jih vidl!!!!haha

  2. GistGames pravi:

    Si v kakšnem društvu?

  3. tomo pravi:

    Trenutno v društvu prijateljev, nekoč v slovenski reprezentanci :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !