Camp Kozarica Pakoštane – nikoli več

5.08.2008 ob 20:30

Po dolgo vožnji iz Vele Luke na Korčuli prek Pelješca in po Jadranski magistrali do Pakoštan nama je ob 21.30 uri receptorka v avtokampu Kozarica osorno odvrnila, da naj kar na parkirišču prenočiva. Brez opravičila, da je recepcija že zaprta ali kaj podobnega. Recepcija je sicer odprta do 22. ure.

camp kozarica pakostane dalmatia

Camp Kozarica Pakoštane naju v sreda 30.7.2008 zvečer zaradi nesramne starejše receptorke ni ravno prijetno presenetil. Po prijaznostu nasproten sprejem je bil v kampu 100m nazaj proti glavni cesti, kjer je bil lastnik navdušen nad novima gostoma.

Soba cenejša od kampa

Podobno je bilo tudi v Boki Kotorski v Črni Gori, kjer sva v Perastu iskala prenočišče. Vsi so bili izredno prijazni, se opravičevali, ker imajo vse zasedeno, in svetovali kje bi morda lahko dobilo sobo. Da ne govorimo o tem, da je tam soba (25€) cenejša od prostora za šotor (+ avto, 2 osebi in več “administrativnih stroškov in pristojbin) v Campu Kozarica. S tem, da je Perast izredno lep, Pakoštane pa ravno ne izstopajo.

Ni vse črno

Ker se nama je avtokamp Kozarica v tem mestu na severu Dalmacije tako zameril, sva sklenila, da ne stopiva na drugo stran rampe. Vendar, v njem so bili za dve noči tudi moji starši z bratom, tako da sva šla potem zjutraj na eno kavo. Slab vtis je popravil možakar na rampi, ki naju je noter spustil na obisk – brez  kakršnega koli doplačila. Srca so se malo omehčala, tako da sva na koncu v tem sicer zelo urejenem, čistem in cenovno zasoljenem avtokampu vendarle prenočila eno noč.

»Še dobro, da sem avto preveč računala.«

Po prihodu sva od sestrične izvedela še eno grdo na račun recepcije v kampu Kozarica. Z možem sta se nastanila v apartmaju. Če imaš v kampu tudi avto, je to treba doplačati. Slednje jima je po opisu sodeč ista receptorka zaračunala 4€/dan. Po ogledu cenika sta ugotovila, da je doplačilo za avto za en evro na dan cenejše. Ko sta na to napako opozorila nesramno receptorko je samo odvrnila, da je še dobro, da je rekla preveč. Po njenem bi bilo huje, če bi premalo. Vse to brez kakršnega koli opravičila.

sivka, kozarice, kamp, adria holidays

V lasti Adrie

Samo kot zanimivost: lastnik kampa je slovensko podjetje Adria, v njem pa na veliko tržijo svoje produkte. Še enkrat poudarjam, da je kamp izredno urejen in čist, vendarle zaradi posameznice iz osebja se nama je kar malo zagravžal. Žal.

Vse to je bilo proti koncu potepanja. Naslednjič pa bolj nazaj v preteklost oz. v Novi Sad.

Preberite še:

2 Slovenca v Beogradu

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Camp Kozarica Pakoštane – nikoli več”

 1. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  uu, svaša … kakšna “prijaznost” …

 2. chef chef pravi:

  Dobrodošli v najboljših hrvaških kampih.

  Ti sploh ne veš kakšne probleme imam, ko delam teste kampov. Kakšen majhen kamp, ki nima posebnega sekreta za razvajene mulce, takoj izgubi 5 pik in izpade slabo kljub prijaznim gostiteljem, tako sranje je pa takoj ocenjeno kot odlično.

  Osorni so pa v vseh velikih hrvaških kampih, čeprav se do mene še kar obnašajo (vedo, da gre za test…)

 3. Primoz pravi:

  Ravno zaradi taksnega odnosa in konec koncev niti ne pretirano nizkih cen, sva z zeno presaltala na druge lokacije (Skandinavija, ZDA…). Najdrazji kamp na letosnjem dopustu na Finskem je bil 18eur za dva, avto in sotor. V to imas vkljuceno savno, pralnico za perilo, elektriko, kuhinjo itd., da o urejenosti kampov, velikosti parcel in odnosu do gostov niti ne govorim.

 4. tomo pravi:

  @Chef: Bila je kar občutna razlika med hrvaškimi in črnogorskimi turističnimi delavci – po prijaznosti seveda.

  @Primož: Mah, po svetu imaš tudi vse vrste, npr. v Mehiki je bilo katastrofalno. Sicer pa, če hočeš malo Balkan raziskat in malo na morje za konec, si skoraj obsojen na vsaj malo Hrvaške.

 5. chef chef pravi:

  Jap. Če pa vprašaš Branka Jokića z Dela, ti bo povedal vse živo o Črnogorcih :lol:

  Jaz sem pa tam preživel nekaj najlepših morskih dni v svojem življenju…

 6. Mario pravi:

  Tomo, mi je žal da si doživel kaj takega… smatram da pa ni v redu da se o tem takole na dolgo in široko piše, saj ta gospa ima ime in priimek, ter konec koncev je ta camp last Adrie, torej slovenske firme , pa bi lahko malo obvestili delodajalca, kaj se tam dogaja ! drugače pa ne moremo govorit da so eni boljši od drugih, saj imajo vsi ljudje osebno izkaznico, torej tako slovenci kot srbi ot hrvatje ali kdor koli drug na tem svetu ima svojo lastno identiteto, ter se identificira s svojo lastno voljo, tako da lahko rečemo da so povsod dobri in slabi, tako to pač je… drugače pa lahko rečem da , če nebi bila ta moja trditev točna, potem se tudi pri nas nebi nič premaknilo, mislim na zadnje volitve…. tako to pač je… narod je v bistvu dober, peščica ljudi pa še ni narod, tako da pisati o tem , da hrvatje niso v redu, se mi zdi preveč nepremišljeno, tako kot tudi napisati da srbi niso v redu itd… enkrat v Črni gori v Budvi sem plačal vstopnino za diskač, ker pa je bilo noter vroče, sem s punco šel ven na zrak… ko sem hotel nazaj mi je na vratih prprečil vhod, navkljub plačani in pokazani karti… in mi je rekel, šta je slovenac hočeš da uđeš.. e pa nema, plati kartu… pa čeprav sva jo že plačala… pa kaj naj rečem da so potem vsi črnogorci slabi… če bi takrat izzival , bi verjetno končala na urgenci, ker jih je bilo več kot nas in so bili v premoči, vendar sem se dipolmatsko izognil prepiru in odšel drugam… kaj pa bi drugega, saj v končni fazi stari rek pravi, da če drezaš v drek s palico, ta še bolj smrdi… tako pač je na tem svetu… pa ne glede na vse, to isto bi lahko dobil oziroma doživel tudi v Kolnu, ali pa na Aljaski… toliko o tem , pa lep pozdrav !

 7. IRENA pravi:

  ZE VELIKO JE BILO NAPISANEGA O KAMPU KOZARICA TUDI NAŠE IZKUŠNJE NISO DOBRE PREDUSEM MED TISTIMI KATERI IMAJO SVOJE HIŠICE DA NE GOVORIM O PRIJAZNOSTI RECEPTORJEV KAJ ŠE LE O ŠEFU JA ZELO SLABO CENE PA ZELO VISOKE ŠKODA

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !