Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana

8.10.2007 ob 07:40

V prispevku Trije dnevi blata na Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana sem v sliki in besedi že opisal doživetje na gorskem kolesu med dirkanjem po skalah, blatu in koreninah. Ko smo se mi preganjali po Istri, je Matjaž snemal s kamero, Figaro pa je kasneje vse posnetke zmontiral.

Oglej si video utrinke:

http://video.google.com/videoplay?docid=-8257704184701919055

Bilo je super, vendar istrsko blato je pustilo svoj davek na kolesu. Res je, da že pred odhodom na dirko ni bilo v brezhibnem stanju, toda v nedeljo po prihodu v cilj je bilo kolo v razsulu. V torek je šel na servis k Žagarju, v sredo pa se je moja denarnica pošteno olajšala.

Pred nekaj časa sem zlomil menjalnik.Za uničeni del sem se najprej pozanimal v parih gorenjskih kolesarskih trgovinah, kjer mi niso znali pomagati, vsaj za normalno ceno ne. Na koncu me je rešil Robi, prodajalec v kolesarski trgovini in servisu Valy-Žagar, ki mi je priskrbel vrhunski nadomestni menjalnik. Kmalu pa še nadomestne dele za menjalnik po najugodnejši ceni. Hvala kolesarska trgovina Valy Žagar z Robijem na čelu!

Primož Ravnik

Na uradni spletni strani Orbea koles si lahko ogledaš, kako zelo navdušen nad Laškim pivom je olimpijski prvak v gorsko kolesarskem krosu –> Video: Julien Absalon in Laško pivo.

Poglej si še:

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana”

 1. v 70 pravi:

  Tomo ti si car.Še dobr da je zic klema crknla.

 2. figaro pravi:

  Enostavno dobr je bilo, se vidimo drugo leto.

 3. tomo pravi:

  @v 70: Hvala. Je pasalo a?

  @figaro: Jop, drugo leto obvezno znova na Parenzano.

 4. miranmen pravi:

  Ma Figaro, ti si ko Spilberg. Zelo dobra montaža. Matjaž je pa tudi dobro posnel. Tukaj se pa še bolj vidi, da je bilo blata čez glavo, sploh prvi dan pred ciljem. Tomo ti si pa pravi kaskader. Mislim, da si to nalašč tako zapeljal, ker so te snemal. Jok. Drugače pa nasledje leto ponovimo, če bomo zdravi, seveda z malo manj blata. Parenzana je res dobra trodnevna dirka.

 5. tomo pravi:

  @miranmen: Ko bi bilo vsaj nalašč :)

 6. Irenis pravi:

  Moram pohvalit produkcijo filmov Figaro:) Figaro, res imaš izvrsten občutek za to.

  Pohvale in čestitke pa gredo tudi vsem hrabrim borcem, ki so se udeležili dirke in vztrajali do konca. :)

 7. marelca pravi:

  Dober filmček, dobra muska za podlago. Uživate fantje ja!

 8. theedge theedge pravi:

  Lepa montaža :) Na začetku sm pomislu da gre za video spot ;)

  Jst živim zraven parenzane, in sem slovenski del že večkrat prevozu, pa psa zvečer sprehajam po njej :D . Kako to da ni posnetko s slovenskega dela pa italijanskega? A je potekala samo na hrvaškem?

 9. tomo pravi:

  @theedge: Parenzana je maraton, ki je vedno v nedeljo. Pred tem je dvodnevna MTB dirka Tartufi Tour.

  MTB Maraton Parenzana je deloma potekal samo po Hrvaškem delu, pa še to bolj malo. Npr. tam pri Motovunu smo šli skozi en star železniški predor.

 10. theedge theedge pravi:

  Aja… Zato ker parenzana je ubistvu železnica Poreč-Trst. Zato sem pole sklepal da je zadeva potekala po celotni trasi. Recimo dva taka stara železniška predora sta tudi v sloveniji, eden je iz Izole v strunjan eden pa iz Strunjana v portorož. Vse ostanki te železnice.

 11. tomo pravi:

  @Theedge: Ja, bi bilo fajn imeti MTB dirko po celotni trasi. Čeprav, bila bi nezanimiva – brez tehnično zahtevnih spustov in vzponov. Mislim, da gre predvsem za všečno ime in promocijo kolesarskega turizma v pokrajini, po kateri je Porečanka tudi potekala.

 12. nada pravi:

  Slikovito,dobro vidno,prijetna glasba…….balzam za oči, čestitke vsem !

 13. Tomotov plac » Objave » Video&foto: opravil z Ljubljanskim (pol)maratonom pravi:

  [...] si še: Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana Trije dnevi blata na Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana Preživel 2. MTB Maraton Terme Snovik V [...]

 14. Tomotov plac » Objave » MTB video: Figaro between sun & shadow pravi:

  [...] Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu Gorsko kolesarski podmladek raztura na spustu – video Gorsko kolesarjenje na obronkih Jelovice Multimedijsko dobro podkovan fant.[↩]   [...]

 15. Tomotov plac » Objave » Video: Figaro Bike Park - Zaključek sezone 07 pravi:

  [...] si še: MTB video: Figaro between sun & shadow Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !