Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu

25.09.2007 ob 07:40

Kar ni uspelo RTVS, POP TV, 24ur in ostalim medijskim hišam1, je uspelo Figaru2. Video posnetek dirk iz finala svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, ki je prejšnji konec tedna potekal na Mariborskem Pohorju. Na prizorišču je za šeststo kolesark in kolesarjev navijalo 23.000 gledalcev, če si bil ali nisi bil/a tam, pripravi si skodelico čaja ali kave in si oglej ta spektakel:

http://video.google.com/videoplay?docid=3015378417784791015

Gorsko kolesarstvo je šport, ki je medijsko podhranjen. Sam med drugim vidim problem tudi v tem, da je enostavno še premlad šport, da bi imel močne botre v gospodarstvu in politiki, ki bi eventuelno priskrbeli močne sponzorje in medijsko izpostavljenost.

Kot lahko vidiš v posnetku, gre za šport, ki ima potencial, da postane vsaj tako priljubljen kot alpsko smučanje ali tek na smučeh. Ob slabih zimah je rešitev za smučarska središča. Zanimiv bi bil izračun, kaj bi bilo bolj dobičkonosno za smučišče. Sezona za gorske kolesarje traja najmanj od marca do oktobra, ne potrebujemo umetnega zasneževanja in ratrakiranja, kar veliko stane. Slehernik lahko na poteh in makadamskih cestah v hribih ter v MTB3 parkih opazi veliko kolesarjev na debelih gumah, torej, baza je dobra.

Gorsko kolesarsko srenjo je dan po zaključku dirk zelo negativno presenetil skrajno neprofesionalno napisan prispevek g. Vita Divca v Delu, 17. semptembra 2007 na 13. strani, ki je s svojim mnenjem očrnil predvsem spustaše. Vito Divac si spusta ni ogledal, podajanje mnenj pa nikakor ne sodi v novico, ki naj bi bila poročilo z dirke. Obstaja tudi novinarski žanr, ki se mu reče komentar. Na to temo se je razpisal Chef: Od pačenja do vrhunstva?!? . Veliko žolčnih komentarjev je bilo izlitih tudi na MTB forumu tabla.mtb.si in pod prav tako Chefov prispevek na bicikel.com.

Nedvomno bi bila veliko primernejša kakšna izjava in rezultati svetovnih in slovenskih gorsko kolesarskih asinj in asov, kot so Nina Homovec, Blaža Klemenčič, Tanja Žakelj, Luka Homovec, Luka Mezgec in Anže Bizjak ter ostali nastopajoči.

Prihodnje leto bosta 10. in 11. maja na Mariborskem Pohorju uvodni dirki v spustu in 4krosu za svetovni pokal. Vito Divac je nedvomno eden od najbolj dobrodošlih.

Oglej si atraktivne fotografije iz finala WC MTB na Mariborskem Pohorju:
Borutov posnetek:

My First World Cup Race – video 

Razpisal se je tudi Chef:

Oglej si še ostale gorsko kolesarske video posnetke:

 1. Zamudile so sijajno priložnost za ekskluziven prenos atraktivnih dirk. Še vedno, ko je RTVS objavila kakšen posnetek, so mi znanci navdušeno govorili o “mojem športu”.[]
 2. Mladinec, ki je letos tekmoval v krosu[]
 3. MounTain Bike (MTB) = Gorsko kolo[]
 • Share/Bookmark
 

14 komentarjev na “Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu”

 1. chef chef pravi:

  Čist noro posnet in zmontiran film, odlično :)

  Še Borutov film s krosa

 2. pitboss pravi:

  še video: http://www.monsteride.com/view_video.php?viewkey=0cefee4967c67ccb099d

 3. nada pravi:

  OOOOooooo, včeraj zvečer smo te pa videli na TV…..govoril si zbrano, sproščeno,zanimivo….Bravo !

 4. tomo pravi:

  @nada: Na TV sem bil nazadnje leta 2000 pri športnih poročilih na HTV1. Včeraj zvečer sem bil pa do teme v loških hribih, potem pa v super gostilni Kašča. Morda si me slišala na Radio Sora, kjer sem bil pred kratkim. Morda si me zamenjala z mojim soimenjakom, ki je odličen hokejist?

  Katera oddaja, katera TV?

 5. tzzmeister tzzmeister pravi:

  Mogoče RTVSLO, POPTV,ur niso mel sploh tega namena, da posnamejo ta obični spust bajkov. Si se mogoče to vprašu?

 6. tomo pravi:

  @tzzmeister: 1. Ko si ga boš ogledal, boš povedal ali je običajen ali ni. 2. Če si si ga ogledal in še vedno meniš, da je običajen, potem si eden najboljših spustašev na svetu. Slednje nisi, ker med najboljšimi ni slovensko govorečih. 4. Ne, nisem se vprašal.

 7. keda keda pravi:

  Super zmontiran film, se vidi da ste prišli v mb s pravim “orožjem”. res za pohvalit.

 8. klemenix klemenix pravi:

  dobr si to posneu..bravo!

 9. tomo pravi:

  @klemenix: Moram poudariti, da je snemal in montiral prijatelj Figaro.

 10. kookie pravi:

  šele zej sm ga pogledal… zakon filmček, ful mi je všeč montaža :D

 11. Samo Rauter » Objave » Video utrinki svetovnega pokala v krosu z gorskimi kolesi pravi:

  [...] Tako, pa sem dodal še prenovljen ter razširjen  video posnetek s finala svetovnega pokala v Mariboru. Video reportaža prikazuje nekaj utrinkov moške dirke v krosu, občutke na njej pa sem tako ali tako že opisal. Torej kot je Tomo omenil si lahko skuhate čaj oziroma  kavo ter pogledate ta ter še njegov  video posnetek. [...]

 12. Tomotov plac » Objave » Trije dnevi blata na Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana pravi:

  [...] Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu [...]

 13. Tomotov plac » Objave » Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana pravi:

  [...] Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu [...]

 14. Tomotov plac » Objave » Video: Figaro Bike Park - Zaključek sezone 07 pravi:

  [...] si še: MTB video: Figaro between sun & shadow Video: Istra MTB Tartufi Tour – Parenzana Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !