Foto: avtomobili v Selški Sori

23.09.2007 ob 21:15

V petek sem v besedi, mirujoči in gibljivi sliki že prikazal stanje po torkovih poplavah v Železnikih, Davči in Zalem Logu. Danes mi je prijatelj za objavo poslal še nekaj šokatnih fotografij avtomobilov, ki jih je nenaden in močan val zalučal v Selško Soro. Nekatere je voda zmaličila do nerazpoznavnosti.

Počasi napreduje tudi Uroševa humanitarna akcija. Darovalo je že 58 ljudi, nabralo pa se je 2.070 €. Med bolj znanimi blogerji sta donirala Kandela in Pi.Roman. Doniraj tudi ti.

Ljudje so hiteli umakniti avtomobile. V mnogih primerih je bilo prepozno, celo svojo kožo so komajda rešili. Nek voznik avtobusa je v zadnjem trenutku pobegnil skozi strešno okno. Dobro, da v avtobusu ni bilo otrok, po katere je bil namenjen.

Mnogi avtomobili kasneje niso bili razpoznavni. Zmečkani v kovinsko gmoto, po volumnu za več kot polovico manjši.

Prava sramota za prebivalce Selške doline so bila Slakova Trenja. Najbolj glasni so bili tisti, ki so bili najmanj prizadeti – obenem pa si od katastrofe obetajo koristi.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Foto: avtomobili v Selški Sori”

 1. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Grozno! Ob vseh takšnih slikah se spomnim na tistega 1. novembra 1990, ko sem takšne grozote doživljal na lastni koži. Upam, da bomo vsi skupaj res pripomogli, da se ljudem na prizadetih krajih življenje čimprej povrne v stare tirnice.

 2. chef chef pravi:

  Obupno!

  Danes sem razmišljal, koliko vse to stane… sesut avto, parket, gospodinjski aparati, računalniki, pohištvo, vlaga, malenkosti, ki jih je odneslo… Grozno.

 3. anze pravi:

  noro!

  sam si ne predstavljam biti v koži prizadetih, kajti veliko družin si je tam tudi na novo ustvarilo življene, za katero so porabili vse prihrake,mnogi tudi kredite, a na koncu jih doleti taka nesreča…..brez besed!! sočustvijem!!!!

 4. Klemen pravi:

  Pa si človek včasih misli da je njemu(tistemu ki razmišlja) hudo ko mu kaj ne gre v življenju… Ko pa vidi nekaj takega in se zamisli, pride do spoznanja da mu sploh ni tako hudo u življenju… “Čez noč” so ostali brez vsega. Več desetletni trud je sedaj čista nula. Kako mora bit šele njim… :(

 5. vesna vesna pravi:

  s čim vse se dejansko ukvarjamo in delamo probleme, tam kjer jih ni… potem pa prisilno dojamemo, ob spoznanju, kako je ljudem, ki jim je odneslo dom, delo, avtomobile…da nam ne manjka nič bistvenega… grozno je :(

 6. Andrej pravi:

  Clovek ostane brez besed v bistvu si en sam revez na svetu delas gradis ustvarjas dajes zadnje cente za zivljenje in v nekaj urah vse to izgubis pa se vprasas a je blo vredno tisti k so zavarovani dobijo se nekaj kaj pa ostali….hmhm… :/

 7. Rajko pravi:

  Z veseljem doniram nekaj sredstev, naprošam za posredovanje podatkov (TR) najbolj ogroženih družin oz. družine, saj bi želel nakazati končnemu uporabniku in ne posredniku/om. Hvala.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !