Kri, znoj in prah na DP v gorskem kolesarstvu

20.07.2007 ob 18:48

V nedeljo, 22.7. 2007, se ob 10h v središču Kamnika, pred kavarno Veronika s štartom deklic in dečkov pričenja državno prvenstvo v olimpijskem krosu z gorskimi kolesi.

V središču Kamnika in ožji okolici ob Žalah se nam tako obeta ogorčen boj skozi drn in strn za naslove državnih prvakov. Nastopile bodo aktualna mladinska svetovna prvakinja Tanja Žakelj; evropska prvakinja in svetovna podprvakinja v maratonu, Blaža Klemenčič, ki je bila na minulem evropskem prvenstvu odlična peta, ter četrte na evropskem prvenstu med mlajšimi članicami, blogerka Nine Homovec. Med moškimi se bodo za naslov državnega prvaka udarili asi kot so Anže Bizjak, Lenart Noč, Luka Homovec, Miha Šolar, Luka Mezgec in Mitja Tancik. Ne bodo manjkali pa tudi številni drugi gorski kolesarji.

Strmi in tehnični vzponi in spusti, začinjeni s spustom po smučarski skakalnici

Proga s štartom v središču Kamnika poteka po bregu navzgor proti Žalam, nato zavije navzdol v gozd, kjer se prične tehnični del kroga z strmimi in tehničnimi vzponi, ter hitrimi in zelo atraktivnimi spusti, posejanimi s koreninami. Preden se kolesarji spet vrnejo v središče mesta in nadaljujejo v novi krog, se spustijo po stari smučarski skakalnici, kjer dosegajo izjemne hitrosti.

Program:

 • ob 10h štart deklic in dečkov. Prevozili bodo dva kroga.
 • ob 11h štart mlajših mladincev in mladink, mladink in mladincev, amaterjev, kategorije masters, žensk elite in mlajših članic. Prevozili bodo 6 krogov.
 • ob 13h štart mlajših članov in kategorije Elite. Prevozili bodo 8 krogov.
 • Podelitev kolajn ob 15.30 .
Vsi, ki ne boste utegnili, si lahko prenos v živo ogledate na mtb.si . Vabljeni v Kamnik!

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Kri, znoj in prah na DP v gorskem kolesarstvu”

 1. Tomotov plac » Objave » »Ubijalska vročina« pravi:

  [...] Večerni sprehod na Ratitovec Kri, znoj in prah na DP v gorskem kolesarstvu [...]

 2. chef chef pravi:

  Jaz bom tam!

  Dežja ne bo, kar je kul. Vročina bo, kar ni kul. Da jo bomo lažje prenašali, bom poizkušal kje dobiti hladilno torbo, da se bomo hladili ob pivu.

  Lokacijo bom pa menjal. Nekaj časa bom vzpodbujal na klancu pri kapelici (ker jim bo faking težko na tistem soncu pri 5 km/h), nekaj časa na koreninah (ker je najbolj zanimivo), nekaj časa pa na skakalnici (ker je dih jemajoča).

 3. Borut pravi:

  Pa dobr navijejte. Chef, sploh pri kapelci bom rabu pomoč :)

 4. Borut pravi:

  Pa še: Mladinski favorit: Blaž Žnidaršič

 5. chef chef pravi:

  Borut, bom privlekel še kakšno flašo vode, da te bom mejčkn po hrbtu polil, če češ ;)

 6. Romanz pravi:

  Tomo, napisal si, da bo (neuradno) Anže Bizjak nastopil na naslednji tekmi slov. pokala v spustu. Upam, da bo nastopil, da vidimo primerjavo spusta odličnega XC dirkača in spustašev.

  Menim da bo velik uspeh, če bo uspel prehiteti kateregakoli tekmovalca v kategoriji elite. Ker to je čisto drug svet.

  Kaj ti misliš?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !