Gorsko kolesarjenje na obronkih Jelovice

19.06.2007 ob 07:13

Časovni trak bom zavrtel malo nazaj, na dva dneva pred odhodom na Filipine, ko smo z gorsko kolesarsko klapo imeli prvo letošnjo skupno turo. Malce smo kolesarili, malo več jedli in se veliko smejali. Na kupu smo bili skoraj vsi, ki smo še nekaj let nazaj skupaj trenirali in hodili na dirke.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6582573196193699148

Iz Zabreznice smo se prek Šobca odpravili do Jelovice, planote, na obronkih katere smo se vozili gor in dol ter furali najbolj zanimive odseke spustov. Vmes smo se ustavili pri Lovski koči Talež, ki slovi po pravljičnem pogledu na Karavanke in Bled ter pristni, domači, slovenski kuhinji.

Eden izmed spustov je bil, za ene bolj za druge manj, zloglasen spust na Bodenški most. Včasih smo ga vozili za trening in kljub temu, da smo ga nekateri že precej krat zvozili, še vedno gojimo določeno stopnjo spoštovanja do tega spusta. Miranu, ki se je z gorskim kolesarstvom pričel ukvarjati pred parimi leti, že v zrelih letih, ga je v tretje uspelo zvoziti. Kapo dol.

Na Bodenškem mostu se nam je pridružil “Epic Tomaž“. Ko smo se spusta na Bodenški most naveličali smo počasi odgonili do doline Završnice, na začetku katere je dobra gostilna, med lokalci znana Pr’ Medvedih. Dve nabasano polni plošči hrane in Ta zelen iz Laškega sta bila za prvo silo. Po sladici se je Tomaž odpravil proti domu, nekateri k ženi in otrokom, “stara garda” pa naprej čez Križ na spust po melišču v Rodine.

Tura se je končala v gostilni “No Limits” pri Begunjah, ki je odslej označena za kolesarjem prijazno gostišče. Kolesa smo namreč lahko spravili kar pri šanku. Nam je to razumljivo, vrednost koles je namreč presegala vrednost avtomobilov na parkirišču, vendar vsi gostinci le niso tako gostoljubni. Hvala.

Oglej si video posnetke na Tomotovem placu:

MTB: špricanje adrenalina na Bornovi poti Popoldan na gorskem kolesu v Polhograjcih Kolesarstvo: VN Kranja – video in foto Z gorskim kolesom na spust z Blegoša MTB fura pod Ratitovcem Gorsko kolesarjenje po obronkih Jelovice Trgovke na plaži Palolem v Goi, Indija Mlada Indijka hodi po vrvi in Prodajalka ananasa (spodaj) Vožnja z rikšo v Udaipurju v Indiji Prodajalke v Džajsalmerju v Indiji

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Gorsko kolesarjenje na obronkih Jelovice”

 1. chef chef pravi:

  Važn, da je špricou tmle čez vodo! :D

 2. Borut pravi:

  Spust na Bodešče je pa kar zahteven, ja. Sploh za nas z le prednjim vzmetenjem. Bravo, lepo posneto.

 3. Matej pravi:

  Oj, lepa tura, lepe slike. vse je fajn…. sam ena napaka se ti je prikradla. No limits bar, no mi lokalci mu rečemo “Pr Borisu” ni v Begnah, ampak v Zapužah. LP pa srečno

 4. Matej pravi:

  No sem še enkrat bolj natančno prebral, pa sem vidu, da si napisal PRI Begunjah. sorry, lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !