DM-ov tek za ženske: ženske navdušile

9.06.2007 ob 14:09

Danes sem mojo punco Ireno spremljal na na DM-ov tek za ženske. Tekačic je bilo ogromno, točne številke ne vem, vendar Irena je imela štartno številko 1589. Očitno je rekreacije v Sloveniji v vzponu. Vzdušje je bilo družinsko, pravo nasprotje rekreativnih tekem, kjer tekmovalni moški dodatno naelektrijo ozračje, ki se odraža predvsem po vonju olja za ogrevanje mišic, katerega danes v Tivoliju v Ljubljani ni bilo čutiti.

Zanimivo, med prvimi so bile ženske nekje med 35 in 45 leti, prva je bila res, kot kakšna profesionalna tekačica z izjemno lepim slogom teka. Mladenke so se začele bolj množično pojavljati v drugi tretjini uvrščenih.

Irena se je teka udeležila že lani, brez kakšnih priprav. Letos je zadnji mesec malce bolj redno tekla, tako da je progo zmogla z lahkoto. Uvrstitve še ne veva.

DM je prireditev znova brezhibno organiziral: gladka podelitev štartnih številk, zgledno merjenje časov s čipi, trakovi ter ograje pa so bili po teku zelo hitro pospravljeni. Čestitke organizatorju, predvsem pa vsem ženskam, ki so se udeležile teka. Navdušile ste nas.

Kasneje je bil še tek malčkov oz. Oskarjev tek, kjer je do ciljne črte borbal moj prijatelj Lovro.

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “DM-ov tek za ženske: ženske navdušile”

 1. chef chef pravi:

  Ja, res super stvar :D Navdušujejo me štartne številke, ki so odtisnjene na majčke. Res vrhunska organizacija za zelo nizko štartnino.

  Jaz, butelj, pa nisem šel pogledat 1500 žensk-športnic na kupu :lol:

  Kar se tiče naelektrenega ozračja, se pa še kako strinjam. Hkrati naj povem, da je najhuje na cestnih rekreativnih dirkah, kjer na vrhu vsi strašijo s shakerji, namesto da bi flašo pira v roke prijeli.

 2. Tanjusha pravi:

  je irena tekla na 5 ali 10 km? vsekakor cestitke za udelezbo in verjetno kar dobro uvrstitev :) takih prireditev bi lahko bilo vec…

 3. tomo pravi:

  @chef: Ziher si bil na kakšnemu kolesarskemu vzponu. Mah, “rekreativci” so še hujši od profesionalnih kolesarjev. Pač, učijo se, premalo časa so na dirkah itd., nekatere pa pač nikoli ne spametuje. Včeraj smo na Bornovi poti že na planini Prevala na prvo pivo skočili, tako da sem vedno za ta zelenega, ne pa šejkerji :)

  @Tanjusha: Tekla je na pet kilometrov.

 4. Lonni pravi:

  no bilo nas je krepko čez 1500 ker sem sama videla punco s štartno št. 2419:D drugače pa je bilo super, fajn proga razen tistih korenin na koncu, važn pa da je biu sončččkkkk:)))

 5. irena irena pravi:

  Moja sestrica je tudi tekla. :)

 6. Leon pravi:

  tomo, prvi odstavek si lepo napisal. najbolj se mi dopade tale del: “Vzdušje je bilo družinsko, pravo nasprotje rekreativnih tekem, kjer tekmovalni moški dodatno naelektrijo ozračje, ki se odraža predvsem po vonju olja za ogrevanje mišic, katerega danes v Tivoliju v Ljubljani ni bilo čutiti.”

  sem pa zelo vesel, da se v zadnjem času tako množično obiskuje takšne prireditve, in da ljudje nekaj dajo na svoje zdravje, telo ip.

  glede na prebrano o organizaciji in o štartnih številkah se tudi jaz strinjam, da je bilo vse skupaj lepo organizirano, čeprav si prireditve nisem ogledal.

 7. tomo pravi:

  @Leon: Hvala. Res je, super je, da se ljudje iz tv športanja umikajo na realno športanje. Takšnih prireditev je še vedno premalo. Priznati je treba, da se stvari intenzivno izboljšujejo.

 8. Leon pravi:

  sem slučajno danes po tv videl. res super. pa videt je blo marsikaj chef. lahko ti je res žal da nisi bil, hehe

 9. jebiveter pravi:

  @tomo – takšnih prireditev je pravzaprav ogromno in skoraj vsak vikend je od maja do septembra na voljo vsaj en rekreativni tek ali kolesarska tekma nekje v SLO. Potrebna je samo še volja ljudi…

 10. Tomotov plac » Objave » MTB: špricanje adrenalina na Bornovi poti pravi:

  [...] « DM-ov tek za ženske: ženske navdušile [...]

 11. Ana pravi:

  Oj!

  Nekaj me zanima – je to tek samo po Tivoliju ali tudi kaj na Rožnik (beri: je kaj klancev?) :)

 12. tomo pravi:

  Na začetku je en kratek klanec proti Rožniku, to je pa vse. Trasa pa je menda na DM strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !