Slovo kolesarskemu sedežu, pozdrav novemu

1.06.2007 ob 20:05

Na prvem Scottovem Endorphin okvirju sem imel tudi prvi sedež od italijanske firme Selle Italia, takrat je bil to legendarni Flite. Pred štirimi leti sem iz Flita presedlal na SLR serijo iste znamke in ji ostal zvest do danes.

Prvič sem kupil kar dva. Pri Žagarju v Kranju so imeli neko akcijo, tako da sem dobil dva za ceno enega.

Če me spomin ne vara, je bila redna cena enega Selle Italia SLR sedeža 20.000 SIT. Splačalo se je. Eden je že izdihnil na drugem kolesu, drugega pa sem po štirih letih zamenjal včeraj.

Eno, zadnjo, sezono dirk je moja rit sedela in izvajala »prebavne zadeve« na tem mučeniku, skupaj sva zmagala eno in edino člansko UCI dirko in velikokrat so ga med padci doleteli udarci skal in drevja, ki so bili namenjeni meni – krivcu za padec. Iz takratnega kolesa se je preselil na trenutnega, kjer je izmučen, odrgnjen in raztrgan dočakal svoj konec. Boljšega sedeža še nisem imel.

Glavni razlog za nakup novega je bila Robijeva informacija na furi v nedeljo. »Pri Žagarju imamo Selle Italia SLR XC Kevlar za 66€,« je dejal. Glede na to, da so ti sedeži letos po 104€, na spletu pa nisem našel cenejšega, sem si ga privoščil. Znova pedaliram na SLR-ju. Prisegam na Selle Italia SLR.

Oglej si video posnetke na Tomotovem placu:

Z gorskim kolesom na spust z Blegoša

MTB fura pod Ratitovcem Gorsko kolesarjenje po obronkih Jelovice

Trgovke na plaži Palolem v Goi, Indija Mlada Indijka hodi po vrvi in Prodajalka ananasa (spodaj) Vožnja z rikšo v Udaipurju v Indiji Prodajalke v Džajsalmerju v Indiji

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Slovo kolesarskemu sedežu, pozdrav novemu”

 1. Tomaz pravi:

  Dobra izbira!

 2. chef chef pravi:

  Ti, do kdaj imajo pa tam sedeže skoraj zastonj? Rabim tudi jaz nekaj novega in seveda tudi jaz prisegam na SLR :) Brez vsakih lukenj in tega šita.

  To, da so končno naredili varianto s kevlarjem ob strani, je pa itak ena od boljših idej… Tista navadna varianta je bila za MTB res idiotizem.

  Pa še to: a ima Žagar po 66 EUR tudi navadne (nekevlarske)?

  Hvala.

 3. tomo pravi:

  @Chef: Mhm, v sredo so imeli še dva. Sigurno imajo še kakšnega. Kolikor vem, imajo za 66€ samo tega na fotografiji. Pokliči gor.

 4. Primož pravi:

  Chef tisti kevlar ne pomaga. moj je že strgan zadaj (diski po pranji nosi prijeli pa sem na rit letel v navadnih čevljih, tako hitro je blo vse skupaj).

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !