Zeliščarji marširali po Ljubljani

19.05.2007 ob 22:00

Danes se je v Ljubljani zgodil Marihuana marš. Organizatorji opozarjajo na neustrezno politiko do te zeli in ostalih prepovedanih drog ter, da ne spodbujajo k kajenju trave. Prohibicija tako po njihovem naredi več škode, kot substance same.

Med sprehodom čez Kongresni trg je bilo danes očitno, da se mnogi s prohibicijo ne strinjajo, dvomim pa, da se strinjajo, da marihuana povzroča škodo – tako kot prohibicija. Vztrajno ponavljajo primerjavo z alkoholom, češ, da je na družbeni ravni veliko bolj škodljiv. O tem bi se dalo razpravljati. Dejstvo je, da sta obe substanci škodljivi, še posebej prekomerno konzumiranje le-teh.

Mene moti nekaj drugega. Organizator očitno sprejema škodljivost drog. Vztrajno trdi, da je alkohol bolj škodljiv od marihuane. Zakaj, če je že tako družbeno odgovoren, zadeve malce ne obrne. Naj organizira »Droge marš«, kjer bi opozarjal, da so vse droge škodljive – vse od nikotina, alkohola in kofeina do heroina. Vse so družbeno škodljive in o posledicah vseh bi morali podučiti otroke ter mladostnike. Trenutno samo relativizira kajenje marihuane in vede ali nevede sporoča, da s kajenjem marihuane ni nič narobe.

Oglej si video prispevek na SiOL-ovi strani, kjer je jasno vidno, da se ni samo kadilo.

Članek: Marihuana marš za večjo obveščenost o marihuani

Technorati Profile

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Zeliščarji marširali po Ljubljani”

  1. chef chef pravi:

    Eh. Tipu se iz prispevka vidi, da se zdi samemu sebi malo preveč pameten. Po mojem je tale Marihuana marš ena od bolj butastih prireditev v Ljubljani.

    Koga pa briga, če par mulcev poha? Zaradi mene naj počno kar hočejo, ampak naj pa ne serjejo in primerjajo kaj je koliko škodljivo, ker je jasno, da nimajo pojma.

    Poznam tipa, ki trdi, da je trava ful zdravilna reč, pa sprošča in itak ni nič takega. Model po 5, 6 letih pohanja zdaj kadi že navsezgodaj, kot sam prizna, da se skulira za predavanja. Aha. Zakaj potem meni ni treba pohat, pa sem lahko vseeno skuliran?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !