MTB fura v hrvaški Istri

3.02.2007 ob 18:53

Danes smo se trije mandeljci skupaj s kolesi spakirali v avto in gasa do Istrskih toplic, od koder smo se odpravili na krajšo MTB furco skozi zaselka Livade in Oprtalj ter po skalnatem spustu v nekdanjem kamnolomu nazaj do Istrskih toplic.

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev na “MTB fura v hrvaški Istri”

 1. chef chef pravi:

  Lepa… trije defekti. Istra mi nikoli ni bila všeč za bajkat, tako na gorcu, kot na cesti.

 2. tomo pravi:

  Meni je skalnat teren zelo všeč, torej tudi Istra. Šli smo po delu trase od Parenzana MTB maratona, če si kdaj dirkal to lepo dirko.

 3. Jure pravi:

  Vidm da ste uživali. Se mi kar malo kolca po kolesu.

 4. tomo pravi:

  Pismo, Jure, moral bi iti zraven. Turca je bila fajn, dol na Istrske toplice pa smo si dal kar duška – no, vsaj jaz sem si ga dal :)

  Kako se ti bo šele kolcalo, če ti povem, da smo bili ob 16.50 že na semaforju v Šk. Loki, s tem da smo se v Vikiju kar zasedeli. Naslednjič!

 5. Jure pravi:

  Na žalost nikoli ne veš. Obveznosti ne čakajo. No sem bil pa na tekaški smučkah, da sem vsaj malo kompenziral kolo.

 6. Jure pravi:

  Sicer pa bi bilo ob 15:50 v Loki na žalost že pol ure prepozno.

 7. chef chef pravi:

  @tomo: sem dirkal Parenzano, a se mi nikdar ni zdela lepa :D

 8. tomo pravi:

  @Chef: Vzrok?

  Meni je všeč zaradi podlage, vzponi, na katerih nikoli nisem “letel kot sneta skira”, so mi po godu, dobri, bolj razbijaški spusti (npr. na Istrske toplice). Organizacija je bila vedno nekako na nivoju organizacije večine slovenskih XC dirk ali boljše – Hrvati imajo jajca oz. so ravno dovolj usekani, da organizirajo, tehnično zahtevne dirke (poleg Parenzane npr. še dirka v Klani, na Reki, Vodice,…). Dirkal sem jo trikrat po vse tri etape.

  Drugače pa čito verjamem, da imava zelo različne okuse. Dirke,kjer je tebi dobro šlo, meni po pravilu ni.

 9. chef chef pravi:

  Veš kako, po eni strani sem imel takrat že vsega dovolj… v redu, tudi po koncu sezone sem se veselo vozil, ampak v klanec zelo počasi (če verjameš ali ne), na spustih sem si pa dal malo duška. Ampak tu je bilo pa vseeno treba do daske in praviloma je to bila dirka, ki bi mi zaradi dolgih vzponov morala ležati, ampak brez motivacije ni nič. Po drugi strani so pa mene tisti kamniti spusti vedno tako prerukali, da se mi je mešalo. Pe še ves lahek sem bil (60 kg) in potem veš, kako me je moralo razmetat. Raje sem imel korenine kot pa skalovje.

 10. Fatty pravi:

  Dobre fotke.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !