Gorsko kolesarjenje po obronkih Jelovice – video

11.01.2007 ob 12:21

Nekaj gorskih kolesarjev iz gorenjskega konca se nas je spomladi 2004 odpravilo na furo po obronkih Jelovice. Več o tem na posnetku. Drugi del posnetek je s frirajd tekmovanja Red Bull Rampage.

http://video.google.com/videoplay?docid=-7874011750953260294

Štirje od petih fantov na posnetku smo aktualni ali nekdanji slovenski reprezentantje v gorsko kolesarskem krosu. Tisti, ki na posnetku dela prevale s kolesom, si je v tem padcu počil en kolk – do 20 kilometrov oddaljenega doma se je pripeljal na kolesu. Žilav poba.

Več domačih MounTain Bike (MTB) video posnetkov najdete na mtb.si ali pa na tabli.

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Gorsko kolesarjenje po obronkih Jelovice – video”

 1. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  poškodbe pa so kar pogoste, ne?

 2. ZigaK pravi:

  ne niso

 3. tomo pravi:

  V 14 letih gorskega kolesarjenja, od tega je bilo 11 let tekmovanja v krosu – tudi na najvišji ravni, je bila najhujša poškodba prebita arkada.

  Poškodbe so redke. Pretreniranost je dokaj pogosta.

 4. ozze pravi:

  hudi skoki . wauv

 5. blaze666 pravi:

  Bravo fantje…dobri posnetki. Sam se sicer po Jelovici nisem nikoli “potepal” oz. spuščal. Edina dva spusta, ki sem jih v 9-ih “aktivnih” letih opravil sta bila z Golice (še danes mi ni jasno kako sem jo lahko odnesel brez padcev), so pa ostale določene želje, ki pa jih nism uresničil :) Poškodbe…jah no….so. Na žalost se pokažejo kasneje (zapestja, hrbtenica, kolena), tiste vidne so bile pa pri meni samo praske in pa 1x razbita arkada. Sicer pa še vedno obožujem ta šport, le časa ni več da bi ga prakticiral :)

  Lp!

 6. mp3ce pravi:

  Glede poškodb: Če voziš po pameti, ni problema, še padci so redki. Isto velja za trajne poškodbe: Če voziš zmerno, se izogibaš dirkanju (pri nizki hitrosti ni toliko tresljajev) ne bi smelo biti posledic. Imam kar nekaj dokaj zahtevnih spustov za sabo, in niti enega resnega padca v treh letih. Seveda pa se držim pravila, da je bolje izpasti reva, kot pa se poškodovati. Saj kolesarim tako ali tako predvsem za svoj užitek in nisem pod pritiskom rezultatov.

 7. chef chef pravi:

  Ej, super :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !