Cene revij navzgor

11.01.2007 ob 10:10

Revija GEO se je podražila za 33 centov in sedaj stane 3,99€. Treba je priznati, da je bila prej s 799 slovenskimi tolarji oz. 3,33€, glede na svojo kvaliteto, zelo poceni. Kljub temu se mi poraja vprašanje: ali se bodo cene revij s tujimi lastniki zvišale, tako da bo cena revije GEO ista kot je v ostalih članicah evropske monetarne unije (EMU)?

Revija Geo, stara cena

GEO v slovenščini izdaja založniška hiša Burda, založništvo in trženje, d.o.o., ki je del nemškega koncerna Hubert Burda Media – Burda Eastern Europe, imajo navedejo na spletni strani. Po vsej verjetnosti, poleg trga, oni narekujejo ceno njihove izdaje v Sloveniji.

Geo, dražji

Ne vem koliko stane revija v ostalih članicah EMU (priznam, trenutno se mi ne da iskat), upajmo, da bo cena ostala na ravni vzhodne Evrope, kamor po mnenju nemške Burde tudi spadamo.

GEO po stari ceni

Za tiste, ki bi GEO radi po stari ceni. Na njihovi spletni strani na dan 11.1.2006 12 številk ponujajo za 6.712,00 SIT / 28,01 EUR, tako da prihranite 30 %. V zadnji tiskani številki revije GEO so seveda precej dražji. Za isto število revij boste tako odšteli 33,52€ oz. 8.030 SIT s 30 odstotnim prihrankom.

Nova naročilnica

Če so pošteni, bodo v primeru naročila prek spleta upoštevali ceno, ki jo imajo objavljeno na spletu.

Kar mi je pa dalo misliti o tej zadevi pa so različne cene revije Time.

Slavna številka revije Time

Z izjemo Grčije, kjer je decembrska številka stala 4,30€, in Slovenije, kjer je stala neverjetnih 2,50€, je stal Time povsod v EMU 4,50€.

Cene revije Time

Torej, koliko časa še, da se bo Time podražil za 2€?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !