OBI počasnost

9.01.2007 ob 23:35

Včeraj po službi smo se moja punca, oče in moja malenkost (skupaj smo šli v službo in nazaj) odpravili v kranjski OBI po štiri poceni avtomobilske gume. Kot reklama so nas pričakale že pri vhodu v nakupovalni center, super, “samo” plačati je bilo še treba. Takrat se je začel dolgotrajen nakup gum.Najprej je bilo treba dobiti enega prodajalca iz primernega oddelka. Ko smo ga končno dobili, si je fant vzel precej časa za telefoniranje. Končno je napisal kolek s katerim smo plačali željene gume. Prijazno je opozoril, da moramo na informacije po en dodaten dokument, da bova gume dobila pri skladiščniku. Birokracija.

Na blagajni plačamo in hitro po tisti dokument na informacije, kjer je buljil Sintalov varnostnik. To je bil poleg koleka in računa že tretji dokument pri nakupu gum.

Zapeljemo se do zadnje strani centra, kjer sta na skladiščnika (?) že čakala dva možakarja. Po ene treh minutah se je primajal zdolgočasen skladiščnik in najprej ugodil ponižnim željam dveh možakarjev. Vlekel se je kot megla. Po 10 minutah je na vrsto prišla tudi naša odprava. Hitro en podpis, nato pa je zaprl vrata skladišča in se vsedel v pisarno, ne vem kaj je čakal.

Po 15 minutah pride z gumami, z napačnimi. Brez opravičila in drugih odlik pametnega trgovca je odromal nazaj v skladišče. Po še dodatnih 10 minutah se je vrnil s sodelavcem, ki je na začetku dolgotrajnega nakupa telefoniral in izdal kolek. Predala sta tiste gume in znova brez opravičila, zahvale za nakup itd. odšla nazaj v skladišče. Katastrofa. Vsaj 50 minut za nakup gum je enostavno preveč.

Predlog

Poleg njihovega odnosa do kupcev me je zmotila tudi huda birokracija, in to v informacijski dobi, v kateri se menda že nahaja tudi Slovenija. Ali je tak problem dati skladiščniku dlančnik ali telefon, na katerega bi takoj po plačilu sprejel sporočilo o prihodu kupca v skladišče z nekim enoznačnim podatkom, npr. številko računa? Pri kupcu bi nato preveril samo številko računa in predal gume. Vse bi veliko hitreje steklo. Potrebna informacijska oprema obstaja, samo kupiti in implementirati jo je treba.

Sicer pa, ali lahko od družbe, ki slovenske kupce na slovenskem spletnem iskalniku nagovarja v nemščini, pričakujemo kaj boljšega? Klik!

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “OBI počasnost”

 1. vijolca pravi:

  V kranjskem Obiju je vedno zanimivo. Pred Božičem so menili, da nimajo več sesalcev za pepel, ki smo jih nato sami odkrili na policah vsaj še deset (trenutno je ostanek zaloge v akciji!), v tem tednu so menili, da nimajo nožnih stikal za prižiganje stoječe luči, pred 1. novembrom so menili, da nimajo peska granulacije št. 6 tipa carrara … bodite srečni, da niso rekli, kako je gum sploh tudi zmanjkalo (ni burek več), čeprav so naložene že pri vhodu. Nas so torej že izšolali – ne sprašuj prodajalcev, sicer se boš podal domov praznih rok. Morda je pa to politika firme: kaj bi kupci nadlegovali prodajalce, sami naj se znajdejo! Pod pezo prevzgoje je klonil tudi že moj mož, ki v malo večjih štacunah iz lagodnosti sicer vedno povpraša prodajalce, a imate … :)

 2. nordstar nordstar pravi:

  V času, ko je potrošnik BOG, je logočen zaključek: ADIJO OBI.

 3. pero pravi:

  Poznam zgodbo. Vendar zraven tega da so počasni kot polži, morem omenit tudi, da na oddelku npr. za železnino je samo en ki ve zakaj se gre, ostali samo “hodijo” sem ter tja ( beri: se vlačijo kot megla) in se jim niti sanja ne zakaj so tam( se pravi na oddelku za železnino), prav tako ne ločijo med sabo žeblja 60 mm in 100 mm. Katastrofa in vsi oddelki enaka zgodba. Je pa res, da je pri Bauhausu ista zgodba.

 4. chox pravi:

  no poleg tega je pa potrebno vedet, da je obi samopostrežna trgovina, kar pa vsi vemo kaj pomen. in nekdo ki je hodil na srednjo trgovsko šolo, saj je to namreč kader, ki ga omenjena trgovina zasposluje, tud verjetno ni imel premdetnika, kjer bi se učil mal o orodju pa mal o lesu pa mal o elektriki pa mogoče še mal o rožah. povrh vsega se pa tud zaposleni menjajo. en zna, ostali pa še bodo znal, če bodo. in pa, kvadratura je ogromna, en prodajalec ne more vedet za vsak posamezen izdelek ali je na voljo v prodaji ali ne – v pomoč mu je računalnik kamor lahko pogleda zalogo – če pa so v računalniku napake pa ne more biti odgovoren prodajalec – ali pač? tolk o tem, za birokracijo in pa sistem blagajn, ki so počasne, pa res ne najdem opravičila.

 5. tayči pravi:

  no vsaj en pameten (chox namreč), ki ve kako potekajo stvari v tako veliki trgovini in da to ni tako enostavno kot izgleda!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !