Marketingški (pol)nateg letalskih družb

19.12.2006 ob 10:46

Na eni poti nazaj domov naju je s punco na letališču v Parizu nagovorila agentka letalske družbe Air France. Ponudila nama je kartico s katero sedaj nabirava milje pri letalskih družbah, ki so članice združenja Sky Team (Air France, KLM, AlItalia, CSA, Aeroflot,…). Gre za nek program zvestobe. Zakaj pa ne, sva si mislila – pa še celih 3000 milj so dali za začetek.Sedaj se jih že nekaj nabralo, tako da bi lahko dobila kakšno »zastonj« letalsko karto.

Irena se je malo pozanimala in ugotovila, da nama dveh medcelinskih letov sploh niso upoštevali. Prvi je bil med Accro in Amsterdamom. Gospodične na šalterju v Accri se spomnim, ker sem jo še posebej vprašal, če je med čekiranjem upoštevala Flying Blue kartico (to je ta od Sky Teama). »Of course, mister,« je zatrdila v tipični afriški angleščini. Očitno se je nekje zataknilo. Drugi neupoštevan let je bil iz Dunaja, prek Pariza v New Delhi. Bila je podobna situacija kot v Accri. Teh milj ne bova kar tako izpustila iz rok.

Zastonj letalske karte le pravljica

Druga stvar je ta, da s temi miljami nikoli ne dobiš popolnoma zastonj letalske karte, saj moraš plačati za letališke pristojbine – na eni agenciji so omenjali celo neke pristojbine za gorivo. Pristojbine lahko stanejo med 5000 in 50.000 SIT, če ne več. Toliko o zastonj letih, ki jih je omenjala agentka v Parizu. Res, še vedno se splača nabirat te milje, saj pogostokrat ni velikih razlik med cenami letalskih kart pri različnih letalskih družbah, tako da potem vedno izberem tisto, ki je članica združenja Sky Team. Na dolgih letih na žalost še ni nizko cenovnih prevoznikov.

Milj se ne da koristiti kot popust pri nakupu letalske karte. Koristiš jih lahko samo takrat, ko jih imaš dovolj, da dobiš »zastonj« let. Podobno je pri vseh teh programih zvestobe, npr. Star Alliance katere regionalni partner je tudi Adria.

Ne Pulkovo, CSA

V Sankt Peterburg sem letel s Čehi, s CSA (Czech Airlines). Odločitvi za Čehe je poleg cene botrovalo tudi njihovo članstvo v Sky Teamu. Karta je bila kupljena pri STA v Ljubljani, kjer imajo na prvi pogled vedno zelo ugodne cene. Ko prištejejo razno razne takse, je pa cena ista/podobna kot v drugih neštudentskih potovalnih agencijah. Zadnjič sem tako dobil mail prijazne agentke, da so Čehi med 30.12. in 1.1. odpovedali vse lete med Sankt Peterburgom in Prago. No, super, moj let je bil pa rezerviran za 31.12. Dali so me na letalo ruske letalske družbe Pulkovo (letos jim je v Ukrajini letalo strmoglavilo). Seveda, milje se mi tako ne bi štele, banda. Odločiš se za CSA, tudi zaradi teh milj, potem te pa dajo na let, kjer ti jih ne bi šteli. Ni ravno fair play. Šel sem do njihove pisarne tukaj in na srečo so mi našli sedež na letu CSA 29.12.

Barabe

Anne je iz Londona do Sankt Peterburga letela s Scandinavian Airlines (SAS) prek Stockholma. Letalo iz Londona je imelo zamudo, tako da je zamudila povezovalni let SAS-a do tukaj. Rekli so jim, da bodo naprej leteli s FinnAir, dejansko pa so jih dali na letalo Pulkovo Airlines. Menda so bile med vkrcavanjem na oknih letališča neke zavese, tako da niso videli na katero letalo se vkrcavajo, šele notri na letalu so videli, da je Pulkovo. Morda bi si kdo premislil, ko bi videl, da bodo šli z letalom družbe, ki ima zadnje čase precej smole. Sicer je bilo menda moderno letalo, prijazne stevardese itd. – vse na nivoju.

Na podobno temo se je razpisal tudi London.

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Marketingški (pol)nateg letalskih družb”

  1. nordstar nordstar pravi:

    Lepo, da nam predstavite “probleme” potnikov na daljše relacije. Mi, ki bentimo v plehu sredi zabasanega BTCja smo lahko še srečni. Nisem mislil nič slabega s tem komentarjem, malo šale samo ;)

  2. suxa suxa pravi:

    Hvala bogu za zavese bi verjetno rekli pri Pulkovo airlines :)

  3. xurko pravi:

    Tam, kjer računajo pogrinjek jem samo enkrat, če je pa v ceniku pa nikoli!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !