MTB full gas

17.10.2006 ob 20:36

Živ!

Danes končno dan za kolo. Po službi gasa domov. Nato pa hop na kolo. No, tisti gas do doma, niti ni bil toliko gas. Kandidati za župane namreč volivcem v “rit lezejo” s popravljanjem cest. Ali se nas da res tako poceni kupiti?

Pustimo politiko. Skratka dan je bil lep in prekratek, kolo je delalo, spust je bil špica. Pa poglejmo graf:

Polarjev graf, brez srčnega utripa.

Pot me je vodila najprej do stopnic pri zdravstvenem domu v Šk. Loki, ki so zakon. Po stopnicah spust na Sorško cesto. Čez Soro, mimo tabornega doma do Puštala, v Hrastnico, nato pa prvi odcep levo na Osolnik oz. do Močeradnika. Spust pa dol “na konje” nazaj v Hrastnico.

Vzpon proti kmetiji Močeradnik. V ozadju Osolnik.

Gre za precej tehnično zahteven spust po s skalami in koreninami posejanimi grabni, recimo bob steza. Kombinacija band in skokov, postrani visečih korenin in nazobčenih skal je uspela popolnoma – tako kot vedno, ko si popolnoma skoncentriran.

Na začetku prvega vzpona.

No, naprej čez Hudičevo brv na staro vojaško cesto na Lubnik, vendar le do Kobile, kjer sem zavil po stezah do mestnega jedra Škofje Loke. Žurke je bilo konec. Rdeča črta na grafu je višina, modra pa hitrost – ja, malo sem se ustavljal. Polar mi je nekaj nagajal, tako da srčnega pulza ni na grafu.

Na vrhu. Pogled proti Kamniškim Alpam, ki ga moti smog nad Kranjem. Žalost.

To je bila še ena tistih stvari, ki so blazen užitek, če jih nekaj časa ne prakticiram. Gasa do vrha klanca, da se pljuča nadihajo in glava spočije. Pol pa do konca navzdol, da se še mal adrenalina nabije v žile. Ni boljšega.

Začetek spusta, v ozadju pa loška romarska točka, Lubnik.

Pa še dve fotki mojega materiala za matrat in do konca izkoriščat. Nič naj se ti ne smili, narejen je za to.

Canyon Nerve XC9

Kolo je bilo kupljeno v 3S Sport-u v Kamniku. Kupite pa ga lahko preko web-a, direktno pri Canyonu v Nemčiji. Jaz sem se odločil za 3S Sport, ker so nudili vse dodatne storitve z manj sitnosti: uveljavljane garancije, servis, birokracija s transportom. Vse to, daš malce več kot bi dal v samorežiji. V glavnem, servis je slab, z uveljavljanjem garancije pa imajo ljudje precejšnje probleme. Več na tabla.mtb.si in bicikel.com . Naslednjič bom definitivno naročil preko spleta.

Še ena.

Pa srečne steze vam želim!

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “MTB full gas”

 1. tomo pravi:

  Madonca, slike niso v pravem razmerju … pa naslednjič.

 2. nordstar nordstar pravi:

  Iz Indije direkt v naše hribe. Kakšni so občutki ob taki spremembi?

 3. tomo pravi:

  V bistvu prijetni, sicer je hudičevo mrzlo, vendar sem že zelo pogrešal tiste kuclje okoli Škofje Loke. Sploh pa paše se malo zgonit na kolesu.

 4. Matej pravi:

  Nimam pojma kako sem našel prav tole objavo, ampak kaj češ. Bom izkoristil šanso da vprašam eno reč. Zanima me namreč kakšna pedala uporabljaš na tem (ali novejšem) biciklu. No mojem Authorju imam sicer nek približek spd-jev, ampak se včas mal lovim v kakem šodrastem vzponu ko je treba na hitrco odpet. Včasih se odpnem tik pred bližnjim srečanjem s tlemi. Torej…kaj priporočaš?

  Hvala za info!

 5. tomo pravi:

  Navadna SPD pedala in nekaj vaje, da boš vedno takoj instinktivno odpel pedalo. Ponavadi se tega človek navadi v dveh ali treh furah.

  Sorry za pozen odgovor, me ni bilo doma.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !