Začetek v Delhiju

31.08.2006 ob 12:40

Brahman, tomo Piše: Neva

Namaste!

V indijsko prestolnico smo prispeli okoli polnoči, nakar smo se s taksijem zapeljali do rezerviranega prenočišča v Pahar Ganj-u. Naslednji dan smo skorajda prespali, vstali smo, ko je bila ura 17h in čas za večerjo.

India Gate

Dolgočasen muzej

17.8. smo vstali prej in izkoristili dan za spoznavanje New Delhija. Namenili smo se peš v Nacionalni muzej, nad katerim smo bili po ogledu nekoliko razočarani, saj ni ponujal veliko (razen kipcev bogov, tkanin, lončenih izdelkov ter malce zgodovine indijske mornarice). Pa še vstopnina je bila presenetljivo visoka.

Irena v muzeju V New Delhiju smo obiskali tudi Bazar, nekoliko si odpočili v parku na travi, od koder smo imeli razgled na Indian Gate. Sledila je adrenalinska vožnja z motorno rikšo do Pahar Ganja.

Kobra

Impresivna mošeja

Naslednjega dne smo se ravno tako odpravili peš, vendar tokrat proti Old Delhiju. Na sredi pešpoti smo obupali in najeli rikšo, ki nas je zapeljala pred Jama Masjid – znamenito mošejo. Tja smo prispeli ravno ko je bilo verskega obreda konec. V mošejo smo vstopili bosih nog, Neva in Irena pa sta si kupili še ruto, s katero sta si pokrili glavo.

Mošeja Sedeli smo znotraj mošeje, opazovali ljudi in kdaj pa kdaj na skrito naredili kako fotko vernikov. Ta dan smo si ogledali se Red Fort (kompleks palac, obdan z obzidjem,kot ze ime pove – v rdeci barvi), znotraj katerega smo posedeli malce na travi v senci, poklepetali z Indijko in se fotografirali z možakarjem iz Haridwarja, ki je bil nadvse zanimivo napravljen – z ogromnim oranžnim turbanom na glavi.

Red Fort Hotel Šli smo še v Šivin tempelj in nato počasi peš do restavracije s hitro hrano na večerjo. Z rikšo smo se pripeljali do domače ulice, kjer smo šli še na pijačo – Irena in Neva sta si privoščili koktelj, Tomo pa je prišel na svoj račun s pivom. To je eden redkih lokalov, kjer se sploh točijo alkoholne pijače in naj omenimo, da smo bili v lokalu skoraj sami, v temi :)

Paharganj, ulica Danes, 19.8. gremo še v novi del mesta, kjer si bomo pogledali še kar nam je prvi dan ušlo, zvečer pa gremo na vlak, ki pelje v Ramagar. V njegovi blizini je Corbett Tiger Reserve, ki kot že ime pove, je znan po tigrih. Upajmo, da kakšnega ugledamo, ko bomo sedeli na slonovem hrbtu:)

Prevoz v šolo Nasvidenje kmalu! Tomo, Irena in Neva

web stats

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !