Prvi dan v Gani

11.03.2006 ob 12:39

Živjo!

Midva sva včeraj zvečer živa in zdrava prispela v Accro. Na carini čudnim vizam navkljub problemov nisva imela.

Na letališču naju je pričakala Sara (Slovenka, ki se je poročila z Gancem in sedaj že tri mesece živi v Accri) z družino. Takoj so naju odpeljali v lokal na pivo, tako da je bil tokrat zelo topel sprejem.

Kaotična Accra

Danes sva se malo potepala po Accri, ki se nama po prvem vtisu zdi zelo kaotično mesto. Ogromno ljudi, ceste oz. ulice so slabo označene, lokalov in restavracij pa ni prav veliko na razpolago. Med potepanjem sva se kar malo izgubila. Obstaja sicer še en predel Accre z restavracijami, samo tja nama danes ni uspelo priti. Naslednjič.

Prijazni, ponosni in nevsiljivi

Ljudje so tukaj prijazni, ponosni in nevsiljivi. Sicer pa je Accra po Sarinih besedah mesto, kjer je vse dovoljeno. Ogromno je korupcije, policija ne opravlja svojega dela in si zatiska oči pred kriminalom. Reagirajo šele potem, ko jih podmažeš z euri oz. dolarji.

Danes bova prespala še tukaj v Accri pri Sari in njeni družini, jutri pa jo skupaj mahnemo proti drugi Slovenki, Barbari Bizovičar, ki ima tukaj bungalove za turiste. Tam računava, da si bova lahko končno odpočila.

Vreme je tukaj zelo soparno in vroče, tako da je bil kar šok, ko sva izstopila iz letala.

Javiva se ob naslednji priložnosti.

Lep pozdrav domov,

Irena&Tomo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !