Aligatorji in piranje

15.08.2005 ob 12:37

Opice v pampah Piše: Tomaž

Olla!

V četrtek smo se dopoldne zbrali pred agencijo in ko so naložili našo prtljago smo se odpeljali (4 Slovenci, 2 Avstralca, 2 Irca in 1 Novozelandec) po obupno prašni cesti z obupno ubogo Toyoto proti Santa Rosi.

Uboga toyota

Vožnja naj bi trajala 3 ure… No, avto je začel protestirati že po slabe pol ure, zato smo obrnili in tik pred Rurre smo obstali. Potem je pa naš šofer meni nič tebi nič zajahal en motortaxi in izginil… Čez slabih 10 minut je prišel nazaj en gospod – verjetno mehanik – s parimi izvijači v roki… No, avto jim je uspelo usposobiti za nekaj časa. Ko smo spet krenili na pot, nam je po dobri uri vožnje počila guma in zamenjali smo jo – s še slabšo.

Uboga guma

V Santa Roso smo prispeli z dvourno zamudo, tam nas je pričakal dobrovoljni vodič Negro in popravil vtis agenciji. Vkrcali smo se v malo večji kanu in 4 ure pluli po reki Yakumo do našega “kampa”.

Čudo živalskega sveta

Že prvi dan smo med vožnjo po reki videli čudo živalskega sveta: aligatorje, kajmane, rečne delfine, kapibare in milijone ptic… Pridno smo slikali, da bomo lahko doma pogledali v kako knjigo kaj vse smo videli… :) V kamp smo prišli že v temi in po večerji smo šli na nočno vožnjo predvsem pa na “lov na krokodile”.

Kapibara Ubogi aligatorček se je dobro upiral. Pa smo ga kmalu spustili. Sicer pa domačini zelo pohvalijo aligatorjevo meso… Mi pa ga kot turisti žal nismo smeli poskusiti. V reki Yakumo je menda aligatorjev toliko preveč, tako da jih Bolivijci vsako leto 20.000 prodajo Nizozemcem za škornje in denarnice.

Krokodil

Lov na anakondo

Naslednje dopoldne nas je čakal “lov na anakondo”. Po smrdečem močvirju, kjer ti kaj koristijo le ribiški škornji, med stotinami komarjev (mi pa smo se ravno odločili, da prekinemo našo terapijo z Lariamom, ker itak ni komarjev) smo blodili slabe 4 ure, anakonda se nam pa ni hotela prikazati. Izmučeni smo odnehali.

Lov na anakondo

Tarantela

Po kosilu smo šli še malo naprej po reki in smo uspeli opazit lenivca pa spet stotine krokodilov in različnih ptic in želv… Čakal nas je še ribolov – piranje za večerjo! Po večerji nam je Negro naznanil, da gremo gledat tarantelo – ne daleč, 15m od spalnice. Groza. Pa smo preživeli!

Piranja Kormoran V soboto smo se kmalu po zajtrku spet natovorili v čoln in po poti proti vasi smo se se ustavili, da bi Negro vseeno našel anakondo – tudi tokrat ni imel sreče. V pristanišču v Santa Rosi nas je zopet čakal tisti zbiti avto!

Roža

Nedeljo smo si vzeli dan za počitek in druženje z našimi sopotniki iz Pamp.

iHasta luego, amigos!

Irena&Tomo in Mojca&Tomaž Metulj Sončni vzhod v Pampah

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !