Rurrenabaque blues

10.08.2005 ob 12:25

Hola!

Ja, kot je že Tomaž napisal smo se malce “skeširal” za MTB&Čoln turo iz Sorate preko 4800m visokega prelaza (do tja z džipom) in s kolesom preko gozdov v oblakih v yungas, pokrajina pod vznozjem 5 in 6 tisočakov, ki je prehod med Andi (tukaj je to Cordillera Real) in Amazonijo.

Domačin na gorskem kolesu Spust je bil kar divji, se posebej za Ireno in Mojco, ki sta prvič sedeli na polnovzmetenem kolesu – kolo sta dobro krotili, tako da sta na spustu vidno uživali. Ne tako kot nas sopotnik na tej turi – Izraelec Barak, ki se je po kar nekaj padcih odločil, da bo pot nadaljeval na sovoznikovem sedežu v spremljevalnem džipu.

Irena, Santa Cruz Na koncu spusta v dolino, na zadnjem grebenu, smo se ločili in Travis (vodnik) Tomaž in nek Francoz smo se v dolino spustili po epski “singlci”. Steza nas je vodila med kaktusi, proga je bila pa prava “singlca” (tako gorski kolesarji pravimo stezi, široka je ravno za gorskokolesarsko gumo) s prodnato podlago in veliko malo večjimi skalami – 100% MTB uživancija.

Conzata Conzata 1 Ko smo prišli v dolino smo imeli se 1,5h krosa (gor in dol), nato pa smo prišli v Conzato – prijazno rudarsko mestece. Nekoč so denarce služili samo z zlatom, danes pa je menda aktualno tudi belo zlato.

Irena, vzpon Naslednji dan je bil znova dan na kolesu z dolgim in kar tehnično zahtevnim vzponom med katerim smo imeli priložnost zelo od blizu opazovati kondorje, rože in drevje z različnim tropskim sadjem.

Slap Tretji dan smo odrinili iz Mapirija, tokrat na čolnu. Bil je nekakšen pol kanu, pol navaden čoln na katerem so bili pritrjeni stoli za naše razbolele riti. Izgledalo je kar smešno.

Prevozno sredstvo po reki

Te tri dni smo opazovali džunglo iz čolna, naredili kar nekaj pohodov v džunglo, se kopali v tolmunih – zvečer pa na obrežju postavili šotore in po obilni večerji ter klepetu bolj ali manj trdno zaspali. Na pohodih smo videli opice, stopinje jaguarja, “hoochija” – žival, ki je nekakšna mešanica med psom in svinjo, taipirija,…. in poslušali orkester sestavljen iz pisanih džungelskih ptic – papagaji, tukani,…

Sprehod v džunglo

Zjutraj pred našim prenočiščem

Včeraj smo prišli sem v Rurrenabaque, ki leži ob vznožju zadnjih obronkov Andov in kjer se džungla počasi preliva v pampe oz. v bolj savansko rastje.

Prihod v Rurrenabaque

Jutri zjutraj se odpravljamo v te pampe na en tridnevni treking in že držimo pesti, da bomo imeli priložnost videti tukane, mravljinčarje in anakonde. Zagotovo pa bomo menda videli opice, kapibare, krokodile in rečne delfine…. No, to je pa že naslednja zgodba …. KMALU.

Hodeče drevo

Lep pozdrav v domovino,

Mojca&Tomaz in Irena&Tomo

Irena na koncu spusta Prijazen pajek Sončni zahod v Rurrenabaqueju Drugo prenočišče ob reki

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !