Rurrenabaque – med džunglo in pampami

9.08.2005 ob 20:27

Piše: Tomaž iHola!

Ooops, zdaj pa že dolgo nismo pisali. Mislim, da smo koncali v bolivijski prestolnici Sucre. Folklorni večer, ki sta ga omenila Irena in Tomo je bil zelo zanimiv.

Na kasonu do Tarabuca

Prodajalka na tržnici v Tarabucu Takoj naslednje jutro pa smo se trmasto odločeni, da ne gremo na organizirano turo, kar na kasonu navadnega zdelanega tovornjaka, skupaj z domačini (tetke s širokomi tazadnjimi so mi sedele kar na nogah) odpeljali v Tarabuco, po nedeljski tržnici poznano gorsko vasico.

Irenina prijateljica Tam smo malo nakupovali in občudovali lokalno tržnico ter podobno. Nazaj smo se sicer odpeljali s konvencionalnim prevozom – avtobusom -, ki pa je bil več kot natrpan, prevažalo pa se je tudi nekaj kokoši. V ponedeljek smo si šli pogledat še sledi dinozavrov na obrobju mesta, nato pa smo zvečer zaradi naše lahkožernosti skoraj zamudili nočni avtobus – cama (kao s posteljami) za La Paz.

Domačin Dinozaver

2,5h adrenalina med La Pazom in Sorato

No, nekako smo ga le ujeli in se po 12 urah vožnje ob 6h zjutraj pripeljali v La Paz, kjer nas je po slabo prespani noči pričakalo hladno jutro. S taksijem smo se odpeljali do drugega terminala, nato pa že ob 7h naprej proti Sorati, prestolnici trekinga v Boliviji. Prvi dve uri vožnje sta kar dobro minili, naslednjih 2,5h pa je bilo precej adrenalinskih. Čakal nas je namreč spust z Altiplana (okrog 4000 m) do Sorate na 2700 m.

Sorata Resda je bila cesta panoramska, a smo ves čas bolj sledili robu ceste kot pa razgledom na obdelana polja in pobočja hribov.

Irena, lama

MTB mokre sanje

Po krajšem oddihu smo si v Sorati našli hotel in se začeli zanimati za okoliške trekinge. S Tomotom sva si takoj za naslednji dan rezervirala spust s polnovzmetenimi kolesi s 4700 m nazaj do Sorate.

Tomaž med MTB spustom Tomo med MTB spustom Je bilo precej drago, a naslednji dan nobenemu od naju ni bilo žal denarja. Najprej naju je vodič (baje tudi bivši bolivijski prvak v spustu, sicer pa Američan iz Colorada, Meke gorskega kolesarstva) peljal na test, ko je videl da sva kar taprava, pa naju je povabil nazaj gor na hrib in na pravi divji rodeo.

Tomo med MTB spustom Pri skokih in podobnih “freeride” vragolijah nisva bila preveč pogumna, sva pa zato zvozila nekaj počasnih in bolj tehničnih odsekov, ki jih je on kar prepešačil. V Sorato smo se vrnili pozno polpoldne in najini boljši polovici sta naju že nestrpno čakali v pravi mali oazici pod vasjo.

S kolesom in čolnom do Rurrenabaque-ja

Tam ima nek Bolivijec s poljskimi koreninami prečudovite sobe in tudi okolje je bilo idealno za počitek naslednjega dne. Za petek pa smo si pri taistem Američanu rezervirali petdnevni izlet s kolesi (2 dni) in čolnom (3 dni) od Sorate do Rurrenabaque-ja. Sicer je to pomenilo kar velik izdatek (230 $/os), a smo si tako prihranili pot nazaj v La Paz in od tam v Rurre., kar bi pomenilo kake 2 dni vožnje. Poleg tega pa je ta tura pomenila, da smo lahko zelo lepo videli prehod iz gorske verige Cordillera Real v tropske doline imenovane Yungas in naprej v džungelska nižavja.

Natančnejsi opis dogodivščin na tem petdnevnem izletu pa bosta jutri podala Irena in Tomo.

Hasta manana,

Irena&Tomo in Mojca&Tomaž

Irena, domačinka Moški na obisku v mestu Sucre Središče mesta Sucre Sucre, stavba Dinozaver, taca Passo Chu Chu Passo Chu Chu 1 Vrh spusta Travis med spustom Tomaž med spustom Iron Horse Iron Horse 1 Santa Cruz Drugič proti vrhu Gore, Chu Chu Travis, skok

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !