Izležavanje na full

23.09.2004 ob 14:58

Več fotografij še pride!

Piše: Tomo Živjo!

Po dolgem času se znova oglašava – tokrat iz Kute, nočna mora za backpackerje in raj za avstralske delavce, ki hodijo sem na pijančevanje.

Zakaj se nisva oglašala? Ker sva obiskala kraje, kjer sva bila lani, ker se ni nič posebnega dogajalo, saj sva večino časa ležala na plaži, snorklala in jedla + internet je bil zelo drag.

Plavanje z želvami in morskimi psi

8 dni sva bila na otoku Lombok oz. na Gili otočkih ob Lomboku. Edina omembe vredna zadeva je snorkling trip, kjer sva plavala z ogromnimi želvami – srečali pa smo tudi tri morske pse, bili so kar ‘mrcine’, veliko večji od tistega lani.

Zaspana Irena

Gili Trawangan

Nekako vedno končava v Kuti

Po Lomboku sva se odpravila v Kuto na Baliju, kjer sva trenutno in od kjer sva nameravala v Surabayo, da bi obiskala vulkan Bromo, vendar so nama zasedeni leti ali predrage letalske vozovnice preprečile še to avanturo, tako da sva tako kot lani obtičala v Kuti (tam, kjer je predlani dve bombi razneslo), Kuta je nekako prekletstvo skoraj vsakega popotnika, ki potuje po Indoneziji z namenom izogniti se turističnim središčem ala Loret de Mar v Španiji ali Alanya v Turčiji za primer, saj je tukaj eno izmed dveh velikih letališč v Indoneziji, tako da skorajda moraš tukaj ostati vsaj dan ali dva.

Sončni zahod na Trawanganu.

Je predvsem raj za nakupovanje – cunje in vsa ostala šara, raj za pijančevanje, tukaj je polno debelih avstralskih turistov in prepotentnih avstalskih “surferjev”. Poleg tega je Kuta primer za turistične učbenike, saj je sicer izredno lepa plaža pokvarjena s svojim zaledjem, kjer je polno trgovin, hotelov in restavracij s “turisticnimi delavci”, ki te nadlegujejo na vsakem koraku.

Kdorkoli se bo odlocil za last minute Bali bo pristal v Kuti, ki je nikakor ne priporočava – je veliko ceneje v Turčiji, kjer je skorajda identična scena. To je samo najino osebno mnenje.

Sončni zahod v Kuti.

Sicer sva danes kupila letalsko karto do Jakarte, kamor bova letela na dan najinega odhoda iz Indonezije.

Ker se je s Kuto najino potovanje v bistvu zaključilo, je to tudi najino zadnje oglašanje.

Še nekaj fotk:

Rajska ptica

Palm kakadu v Bali Bird Parku

Pelikan Zamišljena Irena

Dogajanje na plaži.

Tempelj Uluwatu

Mlada prodajalka.

Se vidimo čez pet dni.

Lep pozdrav,

Irena&Tomo

 • Share/Bookmark
 

6 komentarjev na “Izležavanje na full”

 1. potovanja pravi:

  Živjo soimenjak,

  Ker imava sorodne bloge, si mogoče za to, da ti na svojem blogu objaviš povezavo do mojega, jaz pa na svojemu do tvojega?

  Lep pozdrav,

  Tomaž

 2. tomo pravi:

  Seveda, sem te že dodal. Drugače sem pa kar Tomo :)

 3. potovanja pravi:

  Super! Jaz sem tudi dodal.

  Se v kratkem kam odpravljaš ?

 4. tomo pravi:

  Nič določenega ni v planu.

 5. potovanja pravi:

  Vidim, da si se fino imel v Bosni. Meni je dol zelo všeč. Narva, ljudje, muska, žur,… Jaz sem dol vsaj deset krat na leto.

 6. tomo pravi:

  Ja, v Bosno pa definitivno še grem, dol je še vse po starem :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !