Zabijanje časa v policijskem Makassarju

11.09.2004 ob 15:50

Piše: Tomo

Selamat Sore!

Danes, ko čakava na jutrišnji let na Bali, nimava nič pametnega za počet, tako da vam bova malce napisala o dogajanju na tem koncu kugle.

“Mega” na obisku

Danes je v Makassarju na obisku aktualna indonezijska predsednica Megawati Soekarnoputri, kar je del njene kampanje za finalni del predsedniških volitev, ki bodo 20.9.

V znamenju predvčerajšnjega terorističnega napada je Makassar danes bolj kot policijsko-vojaško oporišče kot pa le glavno južnosulawezijsko mesto. Vojake s kalašnikovi in policiste srečas na vsakem koraku, vsi pa delujejo bodisi zmedeno, kot da ne bi vedeli zakaj so tukaj bodisi zdolgočaseno, saj jih veliko le poseda po lokalih. Na prizorišču, kjer ima Mega (vzdevek predsednice) trenutno govor so pa med publiko večinoma šolarji, kar bi naše starše po vsej verjetnosti spomnilo na obdobje pred majem leta 1981 - TITO.

“What’s your name?, Where do you come from?”

Preden sva prišla v i-net caffe, kjer sva trenutno, naju je znova “teroriziral” nek indonezijski študent angleščine. Znova je postavljal standardna vprašanja kot npr. “what’s your name” in “where do you come from”, kmalu sva midva nadaljevala s sprehodom – on pa z nama. Šele po pol ure mu je kapnilo, da ga imava dosti in se je poslovil.

Pedri?

Drugače pa so naju tu na jugu Sulawesija močno presenetili prizori, ko se moški držijo za roke. Prvi pomislek je bil – poglej pedra – samo tukaj se izkazovanje medsebojne naklonjenosti kaže na drugačen način kot v Evropi, tako da dopuščava možnost, da so to prijatelji tudi v našem pojmovanju te besede. Med ženskami tega pojava doslej še nisva opazila.

2,25 Slovenca na Togeanih

Ko sva pisala o Togean Islands sva pozabila omeniti, da nisva bila edina Slovenca na Togeanih – bilo nas je 2,25 Slovenca. Nek Američan, s katerim smo neko jutro zajtrkovali za skupno mizo, ima babico iz Slovenije. Bil je celo že na obisku v Ljubljani, tako da je bil eden redkih Američanov, ki je vedel za Slovenijo.

Tako, sedaj sva pa že malo lačna, tako da greva ‘uničit’ kakšno ribo.

LP,

Irena&Tomo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !