Prijazni Sulawesi

24.08.2004 ob 14:28

Piše: Tomo Živjo!

Končno se oglašava. Od zadnjega javljanja namreč nisva imela dostopa do i- neta, marsikje niso imeli elektrike, kaj šele računalnike z dostopom do spleta.

Z naravo delajo, ko svinja z mehom

No, kmalu po zadnjem javljanju sva se odpravila na otok Bunaken. Korale so bile res izjemne, medtem ko je bila plaža svinjska. Ekološka osveščenost Indonezijcev je namreč na zelo nizkem nivoju. Tam sva srečala tudi dva para, 2 Italijana in 2 Nemca. Ko sta Italijana lomila svojo angleščino smo umiral od smeha. Sicer sva pa tam malce naokoli hodila, se smejala domačinom, oni nama nazaj in se predvsem privajala na tukajšnjo klimo in premagovala težave zaradi časovne razlike.

Srečanje s tarsierjem

Naslednja destinacije je bil Tangkoko national resort, katerega vrhunec je bilo srečanje s tarsierjem, menda najmanjšim primatom (mislim, da je lemur). Precej sva hodila po parku in opazovala živali. Vaščani so se nama smejal, midva pa njim – hoja za zabavo ni namreč v njihovem konceptu zabave. Bila sva tudi na neki njihovi veselici, katere vrhunec je bila dirka s z ribiškimi čolni.

V družbi Jefreya

Na zadnjem delu pick up trucka sva se nato odpeljala do gorske vasice Tomohon. Tam sva obiskala dva vulkana, slap, mnoge vasice…. in to vse v spremstvu študenta po imenu Jefry. Od tukaj sva se pa danes zgodaj zjutraj odpravila v Gorontalo, kamor sva prispela po 10 urah vožnje. Jaz (Tomo) z otrplo desno roko, sedeži tukaj so preozki.

V vseh teh odstavkih je še veliko za napisat, vendar je enostavno preveč, več torej ko prideva domov.

Drugače sva v redu. Čudezno sem letos imel zdravstvene težave jaz (Tomo). En dan me je res kuhalo, naslednji dan pa je čudezno prenehalo. Še sanja se mi ne kaj je bilo.

Jezikovne prepreke

Ljudje tukaj so veliko prijaznejsi in manj vsiljivi od ljudi v krajih katere sva obiskala lani. Edino njihovo neznanje angleščine (oz. najino neznanje Bahase Indonesia) je rahlo zoprno, saj midva indonezijščine ravno ne obvladava. samo gre.

Danes imava prav srečo, saj sva mislila da je odhod za Togeane danes in v soboto, je pa v resnici edini odhod v tednu jutri popoldne, tako da se jutri za minimalno en in maksimalno dva tedna odpravljava na te baje rajske, težko dostopne otočke.

Na siol.net sva prebrala da imamo 4 medalje na OI. Ali mi lahko eden pošlje message, kdo vse je dobil oz. četrto kolajno, za tri že veva — Čeplak, Čop&Špik, judoistka…. kdo je četrti????

Se opravičujeva, ker nisva odpisala na mejle, samo linija tukaj je zanič.

Še nekaj fotografij:

LP,

Irena&Tomo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !