Izležavanje na full

30.08.2003 ob 16:06

Piše: Tomo Pozdrav z Balija!

Kar nekaj časa je minilo odkar sva se zadnjič javila. Razlog tiči v tem, da sva imela polne roke dela:) Od tistega ponedeljka, ko sva le zapustila Javo imava res težko življenje.

Surferska Nusa Lembongan

Z balijskega letališča sva se namreč direktno napotila na Nuso Lembongan, otok južno od Balija. Tu je nekakšen raj za surfarje, kar pa pomeni, da je vse malo dražje in da se po plažah sprehajajo naduti avstralski surfarji.

No, tudi ljudje, vsaj tisti, ki imajo te hotele in ki bi te radi zvlekli na potapljanje, niso ravno prijazni. Kar pa se tiče samega otoka, je dokaj majhen in elektriko imajo od 5h popoldne do 10h zvečer. Tu sva dobro videla razliko med domačini, ki imajo nekaj denarja in med tistimi, ki ga nimajo veliko. Tisti, ki ga nimajo so prijazni, tisti, ki ga imajo, pa bi ga radi samo še več, načini, ki se jih poslužujejo pa so prav moteči in vsiljivi. Tako sva se jih skušala čim bolj znebiti in spet sva za transport po otoku uporabljala lastne noge. Dneve sva preživela z ležanjem na plažah, jedačo in pijačo. En dan pa sva šla tudi na snorklanje (opazovanje podvodnega sveta s pomočjo maske, dihalke in plavuti). Okoli otoka je namreč več koralnih grebenov, kjer so raznobarvne ribe in korale.

Po treh dneh sva se odpravila nazaj v Sanur od kjer sva z lokalnimi bemoti šla v Padangbai, kjer sva še danes. Spet eno mestece z dvema sanjskima plažama in na najino olajšanje veliko nižjimi cenami.

Dve Slovenki

Eno popoldne sva sedela v restavraciji in opazovala otroke kako so hoteli dvema turistkama prodat neko “šaro”. Ko so odšli, pa naenkrat turistki začneta govorit v slovenščini. Midva sva debelo pogledala, nekaj trenutkov je trajalo, da sva dojela da sta najbrž Slovenki… bili sta dve Ljubljančanki srednjih let, ki sta malo raziskovali otok.

Ta teden sva na veliko izležavala, tako da nimava prav veliko dogodivščin o katerih bi lahko na široko pisala – lepoto plaž, koral, rib,… pa je zelo težko opisat z besedami. Sva pa veliko fotografila tako, da več o tem, ko prideva domov.

Jutri se odpravljala na Lombok od kjer se bova odpravila na atol Gili Trawangan blizu Lombokove obale… obiskala bova še dva Gilija – Meno in Air, potem pa se bova odpravila ali z ladjo do Komodota in Floresa ali pa po samem otoku Lombok.

Lep pozdrav v Slovenijo,

Irena&Tomo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !