Dieng Plateau

24.08.2003 ob 17:01

Piše: Tomo Allo!

Včeraj mi je Pišek poslal mail, kjer je napisal, da naj napišem še kaj čudnega kar sva videla do sedaj. Da ne bi bil razočaran sem mu odgovoril, da sva videla tipa, ki je na avtobusni postaji v Kaliurangu vsem na očem, na trgu opravljal veliko potrebo – zelo neokusno. Malce se zamisliš tudi, ko vidiš tukajšnje klošarje – ti ljudje imajo skorajda nično imetje, vse kar imajo je ena flika okoli pasu. Toliko da zakrijejo najintimnejši del …

Danes sva bila v mestu Dieng Plateau, ki leži na 2000 m in je iz Jogje oddaljen cca 3h vožnje. Pokrajina tam jemlje dih, vsak košček zemlje je namreč obdelan, polja so v obliki teras. Gojijo predvsem tobak, zelje, čaj…. videla sva tudi vulkanski krater, kjer je vrela voda in turkizno zeleno jezero. Tja sva šla predvsem zato, da nekako preživiva dan, vendar sva videla, da bi marsikaj zamudila, če ne bi šla.

Raconke

Zelo simpatičen prizor je, ko vidis skupino 40-ih rac, ki “racajo” ob cesti – pastir jih namreč pelje na pašo… Ireni se je zdelo še posebej smešno. Postrojene so po dva in dva tako kot kakšna skupina otrok v vrtcu.

Jutri ob 7h zjutraj (ob 24h po slovenskem casu) letiva na Bali. Najprej si bova rezervirala letalsko karto za povratek v Singapur (čez en mesec) potem bova pa poskusila že jutri priti na majhen otoček ob južni balijskii obali po imenu Nusa Lembongan. Tam imajo elektriko samo par ur na dan, tako da tudi interneta tam po vsej verjetnosti ni.

Se pišemo, ko prideva naslednjič do ene škatle z internetom.

LP,

Irena&Tomo

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !