Izlet na Sentoso

2.08.2003 ob 20:59

Pozdrav!

Zabloda

No, včerajšnji night safari je bil katastrofa – tja sploh nisva prišla. In kje tiči razlog? Imava eno karto na kateri je zemljevid centra Singapurja in drugi od celotnega otoka, ki sta pa na najino žalost različnih meril (katero merilo je seveda ne piše).

Tako, da sva mislila da so razdalje na zemljevidu od celotnega otoka enake kot na zemljevidu od centra. Skratka, hodila sva že dve ure —> zoo-ja pa nikjer, nakar sva se odločila, da ustaviva taksi in greva nazaj v center…. je tud res, da nisva prebrala kako se pride tja ali koga vprašala. Napaka, ki je ne bova več naredila.

Sentosa

Danes sva bila na Sentosi, otok v bližini centra, ki je v bistvu nekaksno mesto oddiha za Singapurčane … tam je en zelo velik akvarij (imajo en tak tunel povsod okoli pa ribe), pa butterfly park, kjer je baje 1500 različnih metuljev, zelo lepo in tudi drago.

Čistoča na vsakem koraku

Tukaj je vse vse izredno čisto, smetko moras prav iskat da jo najdeš. Čistijo nonstop, res vse “pošmekan”. Ljudje so za evropske razmere nenormalno prijazni, kaj je šele na podeželju (?). Vozijo tudi same zrihtane avtomobile (izgleda, da je tukaj precej bogatije), najpogostejše znamke so toyota, mazda, honda, od evropskih pa bmw in mercedes (tud opla sem vidu —> da se bo Pišek lahko malo hvalil, kje vse majo ople).

Pa da še enkrat ne pozabva omenit vlage, ker je je res precej v zraku. Zjutraj sva spet šla peš čez mesto, namesto z vlakom (včeraj se nisva imela dosti hoje) in sva mogla kar na vsake toliko časa počivati.

Sedaj greva se zadnjič malce po Mali Indiji, jutri pa naprej. Oba sva kar vesela, da greva, saj sva sita tega mesta. Mislim, da sva videla vse kar sva imela v planu, pa še vse prevec je poštirkano in načrtno narejeno. Ampak znajo pa skrbet za naravo, ožemajo te vsakič po malo, konec dneva pa shujšana denarnica .

Ha, pa naj se se malo pohvalim. Moja velikost (Irena) je tu prav povprečna:).

Smešna Američana

Še nekaj o najinih sostanovalcih. Spiva namreč na skupnih ležiščih. Zraven sta dva gobčna Američana, ki sta drugače Indijca(starsa sta iz Indije), potrdila sta stereotip o neumnih Američanih… ne vesta kje je Slovenija, zanju je to isto kot Slovaška. Ne vesta kje je Italija, Avstrija, za vse bele, ki jih srečata na poti mislita, da so Američani, potem pa sta presenečena, ko so večinoma vsi Evropejci.Potujeta pa samo po mestih, za bližnje otoke sta prvič slišala od naju. Zvečer pa hodita samo po pubih… Saj bo dovolj.

Jutri pa hop na vlak in v Kuala Lumpur pogledat njihova slavna dvojčka… Zvečer pa naprej na otok Penang in od tam naslednji dan v Indonezijo.

Za danes bo to vse, vesela sva, da se je zamenjal čas, ker nama prav pase, da po domačem času lahko spiva popoldne, ker sva takrat že res utrujena.

Se še kaj tipkamo…

Še nekaj fotografij:

LP

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !